Servis in obnova motorjev za navtiko

Popravljamo in obnavljamo vse vrste motorjev za navtiko, tako vgradnih kot tudi izven krmilnih. 

Popravljamo in obnavljamo vse vrste motorjev za plovila

Nudimo tudi širok spekter popravil za različna plovila (čolne, jadrnice, barke, gliserje, vodne skuterje...). 

Servis in vzdrževanje vgrajenih in izvenkrmnih motorjev 

Zadnja stvar, ki si jo vsak lastnik čolna želi, je, da ta komponenta odpove in vam pokvari dan ali počitnice z družino. Verjamemo, da lahko redno rutinsko servisiranje in vzdrževanje vašega vgrajenega ali izvenkrmnega motorja močno zmanjša verjetnost, da se to zgodi.

Izvenkrmni motorni servis plovila

Ne glede na to, ali gre za 2- ali 4-taktni motor z uplinjačem ali elektronskim vbrizgom goriva, rezervni motor z 2,5 KM ali dvojna glavna motorja s 250 KM. Pri Avto Dušan vam nudimo celotno storitev vzdrževanja čolnov. Poleg rednega rutinskega servisiranja vašega izvenkrmnega motorja vam lahko ponudimo tudi ultrazvočno čiščenje uplinjača in injektorja, uravnoteženje in nastavitev. Izvenkrmne motorje lahko servisirate izven vode, bodisi na čolnu, ali pa majhne izvenkrmne motorje odpeljete v našo delavnico na servis ali popravilo. 

Servis notranjih motorjev plovila

Bencinski ali dizelski, enovaljnik vse do V8 in več. Vgrajene motorje je v večini primerov mogoče servisirati na vodi ali zunaj nje.

Pri popravilu motorja se vedno držimo proizvajalčevih smernic za vzdrževanje tako za vaš servis izvenkrmnih motorjev kot tudi za servis notranjih motorjev. Vedno v najprej priporočimo originalne dele, vendar lahko na zahtevo vgradimo ponaredke originalnih delov.

Zapomnite si, da vaš servis vgrajenega ali izvenkrmnega motorja ni vedno samo "menjava olja in filtra", ampak je treba preveriti, nastaviti, pregledati in podmazati še veliko drugih komponent. Vse motorje pred servisiranjem vedno ogrejemo na temperaturo in jih vizualno pregledamo in testiramo, nato pa jih ponovno zaženemo po servisu motorja.

Vsa opažanja ali priporočila, odkrita med servisom motorja vašega čolna, bodo zabeležena in označena. Vse to lahko pomaga preprečiti tveganje dragih računov za popravilo katastrofalne poškodbe ali okvare motorja vašega plovila.

Preprečite nepotrebno škodo in pravočasno opravite servis motorja vašega plovila.