Obnova turbin

Nudimo obnovo turbin za vse tipe vozil.

Okvara turbine sodi med bolj pogoste težave, ki se pojavijo pri vozilih vseh starosti 

Turbina v avtomobilu skrbi za dovajanje pritiska zraka, ki vstopi v valje pri batnih motorjih. je torej en izmed ključnih delov za delovanje motorja in dovajanje primerne moči le tega. 

Med tipične znake okvare turbine sodijo nepričakovana izguba moči vozila, neobičajno, glasno zavijanje, lahko se pojavi tudi siv ali nekoliko modrikast dim, ki se vali iz izpušne cevi. Kljub temu, da ima danes večina novejših avtomobilov vgrajen sistem, ki opozori na težave s turbino, še vedno mnogi vozniki svoje vozilo na servis pripeljejo prepozno.

Obnova turbine 

V naši delavnici se že precej časa ukvajamo z obnovo turbinskih polnilnikov za vozila. Na zalogi imamo rezervne dele za večino avtomobilov, ki se uporabljajo v pri nas. 

Obnova turbine se izvrši s popravilom ali menjavo jedra turbine, katerega po popravilu centriramo na centriranem stroju, ki ima edinstveno sposobnost, da se na njem lahko centrira kompletna turbina. Običajno se za centriranje uporabljajo naprave na katere lahko pričvrstimo samo jedro turbine in ga s centriramo (uravnotežimo).

Pri takšnem načinu centriranja se vibracije, ki nastanejo pri prehodu izpušnih plinov skozi turbino ne upoštevajo. Pri nas centriramo jedro turbine v njenem ohišju tako da se te vibracije upoštevajo pri sami izvedbi centriranja. Turbine centriramo glede na zahtevo proizvajalca do 250000 vrtljajev /minuto. Jedra, ki jih uporabljamo pri obnovi so izključno evropskega porekla, prav tako vsi ostali deli, ki se uporabljajo pri obnovi.

Ko je turbina scentrirana jo prestavimo na napravo za nastavitev variabilnega dela turbine. S to napravo nastavimo tako vakumske kot tudi električne aktuatorje turbin.

Vsako turbino vam lahko tudi strokovno vgradimo in vam nanjo nudimo enoletno garancijo.