Servis avtomobilskih klimatskih sistemov

Opravljamo vsa popravila posameznih sklopov klimatske naprave - popravilo kompresorjev, cevi.  

Za zanesljivo in učinkovito delovanje avto klime je potreben občasen servis ter primerno redno vzdrževanje.  

Ob rednem servisiranju ima klimatska naprava lahko zelo dolgo življenjsko dobo. Ob tem je potrebno samo občasno opraviti polnjenje klime v avtu – dodati manjkajočo količino plina. V primeru pa da se bistveno zmanjša kapaciteta klimatske naprave ali pa le-ta popolnoma odpove pa je potrebno opraviti večji servis.  

Priporočljivo je, da se klimatsko napravo v vozilu servisira vsaj enkrat na dve leti oz. na 30.000 prevoženih kilometrov.

Servisiranje klimatske naprave lahko obsega:

Redno vzdrževanje klime v vozilih je zelo pomembno za zdravje in udobje potnikov. Klimatske naprave so namreč odlično gojišče bakterij in spor, ki se ob vklopu klimatske naprave razpršijo v notranjost vozila. Redna uporaba in  čiščenje zmanjšajo možnost nastanka bakterij in spor in s tem se izboljšata tako varnost kot tudi dobro počutje v avtomobilu.

Priporočljivo je, da klimatsko napravo vsaj za 15 minut vključite vsakih 14 dni. S tem zmanjšate razmnoževanje bakterij in poskrbite za ustrezno mazanje vseh tesnil klimatske naprave in posledično preprečite uhajanje plina.