Popolna obnova motorjev

Obnova bencinskih in dizelskih motorjev z enoletno garancijo. 

Vsako težavo z motorjem rešujemo z individualnim pristopom: natančno diagnosticiramo težavo, določimo cilje in strankam nudimo strokovno svetovanje pri izbiri najbolj optimalne rešitve. 

Obnova motorja ni bistveno dražja od odpravljanja okvare motorja, vsekakor pa nudi večjo zanesljivost delovanja motorja.

Pri popravilu motorja se zamenjajo samo okvarjeni deli, zato obstaja možnost, da kasneje pride do okvare katerega drugega dela motorja. Delna popravila pri starejših ali dotrajanih motorjih se zato ne obnesejo. Motor namreč deluje kot celota in traja toliko kot njegov najšibkejši člen.  

Pri starejših motorjih je v vsakem primeru potrebno upoštevati: 

O obnovi motorja govorimo, ko iztrošen, pokvarjen ali polomljen motor povrnemo v praktično novo originalno stanje. Obnovi se fiksne dele kot sta blok motorja in glava motorja, vse premikajoče dele se natančno pregleda, premeri in se jih večinoma nadomesti z novimi, takrat se zamenjajo tudi vsa tesnila. Istočasno se priporoča še natančen pregled ostalih sklopov kot so turbina, EGR ventil, DPF filter in ostale dele ter se po potrebi obnovi še njih. Tako obnovljen motor se v ničemer ne razlikuje od novega in je pripravljen za še eno življenjsko obdobje.  V Avto Dušan motor v celoti obnovimo, kar pomeni, da poleg okvarjenega dela zamenjamo še druge dele motorja, ki so podvrženi obrabi.  Na obnovljen motor vsem našim strankam nudimo 1 leto garancije. 

Obnovljene motorje nekaterih modelov avtomobilov imamo tudi na zalogi, zato vam lahko obnovljen motor vgradimo že v nekaj dneh.

Demontaža in montaža motorja

Za vas lahko izvedemo samo montažo ali demontažo motorja ali pa poskrbimo za celotno menjavo motorja, v kompletu z vsemi pripadajočimi tekočinami in filtri.

Kako poteka obnova motorja?

Pri obnovi motorja zamenjamo naslednje dele motorja:

Poleg tega zamenjamo tudi olje v menjalniku ter obnovimo in dopolnimo plin v klimatski napravi.

Na obnovljen motor dajemo enoletno pisno garancijo.

Nekatere modele obnovljenih motorjev imamo na zalogi, zato vam vaš poškodovani motor zamenjamo z obnovljenim, kar bistveno skrajša čas popravila vozila.

Znamke motorjev, ki jih obnavljamo

Obnavljamo praktično vse znamke in vrste motorjev, ki jih lahko najdete na slovenskih cestah. Nekatere najpogostejše modele motorjev imamo obnovljene tudi v zalogi, zato vam lahko v primeru okvare vašega motorja takoj vgradimo obnovljenega, kar bistveno skrajša čas popravila. 

Enoletna pisna garancija

Kakovost naših storitev je bistvenega pomena za zadovoljstvo naših strank. Ko obnovimo motor, mora ta zanesljivo delovati, saj bodo naše stranke le tako zadovoljne.

Na vsak vgrajen obnovljen motor izdamo enoletno pisno garancijo, brez omejitve kilometrov. Če se v roku enega leta motor pokvari, vam ga brezplačno popravimo ali zamenjamo z drugim obnovljenim motorjem.

Ker obnovitev motorja zajema le motor in njegove sestavne dele, ne pa tudi ostalih delov, potrebnih za brezhibno delovanje (turbina, elektronika, menjalnik, …), velja garancija samo na motor in njegove sestavne dele. Garancijo lahko uveljavljate le v naši delavnici.

Za vse lahko poskrbimo mi!

Prizadevamo se in se po najboljšim močeh trudimo, da vozilo popravimo čim hitreje in da ima stranka s tem čim manj sitnosti.

Svojim strankam tako nudimo: