Servis avtomatskih menjalnikov 

Pri nas poskrbimo za popravilo menjalnikov vseh vrst, za vse vrste vozil. 

Servis avtomatskega menjalnika je nujno potrebna storitev, ki zagotavlja nemoteno delovanje motorja.  

Servis je priporočljivo opraviti še preden ugotovimo, da je z menjalnikom nekaj narobe. Na ta način se izognemo morebitnim nepotrebnim stroškom.  

Avtomatski menjalnik je potrebno redno servisirati 

Tehnična brezhibnost našega vozila je za varno vožnjo izjemno pomembna, zato je redno vzdrževanje in servis menjalnika nujen. Na ta način tudi podaljšamo življenjsko dobo menjalnika, tako da lahko z njim prevozimo med 300.000 in 450.000 km. Prve težave se lahko sicer pri avtomatskih menjalnikih pokažejo že pri 150.000 prevoženih km.

Tudi v avtomatskem menjalniku je potrebna menjava olja, saj se olje s starostjo slabša in ne opravlja več optimalno svoje funkcije. Servis avtomatskih menjalnikov lahko bistveno pripomore k preprečevanju ali odpravljanju težav povezanih z iztekanjem olja ali s prenosom navora motorja.

Kako poteka servis avtomatskega menjalnika in kako pogosto ga je potrebno opraviti? 

Pri servisu avtomatskega menjalnika zamenjamo olje, oljne filtre in tesnila. Uporabljamo pravo količino in vrsto kvalitetnega olja, kar zagotavlja optimalno delovanje menjalnika. Celoten servis običajno traja približno 2 uri.

Servis avtomatskega menjalnika je običajno predpisan s strani proizvajalca vozila, priporočeni servisni intervali pa so zapisani v lastniški knjižici vozila. Na podlagi naših izkušenj priporočamo, da se servis avtomatskega menjalnika opravi na 60.000 km. Redno vzdrževanje vam bo pomagalo preprečiti večje okvare in nepotrebne stroške v prihodnosti.

Znaki napak pri avtomatskem menjalniku 

Prve težave lahko opazimo pri prestavljanju – avtomobil se čudno obnaša ali oglaša (tresenje, cviljenje, šumenje). Iz menjalnika lahko začne tudi iztekati olje, vozilo pa noče prestaviti v želeno prestavo. V nekaterih primerih se lahko zgodi, da menjalnik ostane v določeni prestavi, zaradi česar vozilo ni več mogoče normalno upravljati. V takem primeru bo potrebno popravilo avtomatskega menjalnika.